whatsapp
הקמת חדרי סיעוד ושיקום
הקמת חדרי סיעוד ושיקום

 הקמת חדרי סיעוד ושיקום

אם יש לכם קרוב משפחה הזקוק לעזרה סיעודית, אתם לבטח מתלבטים בשאלה האם להעבירו לבית אבות סיעודי או לטפל בו בבית. לכל אחת מהאפשרויות יש יתרונות וחסרונות, אולם בכל אפשרות שתבחרו עבור יקירכם – הדבר החשוב ביותר הוא שתדאגו שיהיה לו כמה שפחות כואב וכמה שיותר נוח. במאמר זה תמצאו המלצות וטיפים להקמת חדרי סיעוד ושיקום שיכללו את כל הציוד הדרוש לחיים נוחים יותר – בבית או בבית האבות.
להזדקן בכבוד
נדמה, שאף פעם לא פשוט להיות זקן. לאדם סיעודי הזקנה אפילו הרבה יותר מורכבת, שכן היא מערבת תלות רציפה באדם אחר. למרות זאת, כולנו מזדקנים, וכולנו גם צריכים בשלב מסוים לטפל ביקירים שלנו שמתבגרים, ולדאוג לכך שיהיה להם כמה שיותר טוב, במסגרת האפשרויות הקיימות. בדיוק מסיבה זו אנשים רבים בוחרים שלא לאשפז את יקיריהם בבית אבות סיעודי, אלא להשאיר אותם בבית המוכר שלהם או להעביר אותם להתגורר בביתו של אחד הילדים או האחים. בדיוק מסיבה זו, אחרים בוחרים לאשפז את יקיריהם בבית אבות סיעודי, שם, לדעתם, הם יקבלו את הטיפול הטוב ביותר. יש יתרונות וחסרונות לכל אחת מהבחירות:
טיפול בבית – יתרונות: האדם נשאר במקום המוכר לו והאהוב עליו, ולא עובר טראומה של מעבר לבית אבות סיעודי; האדם מטופל על ידי יקיריו וגם אם יש לו מטפל/ת הגעתם של הקרובים היא הרבה יותר טבעית ולכן מתרחשת יותר פעמים; הכול מוכר גם לקרובי המשפחה המטפלים, והם יודעים בדיוק איפה נמצא כל דבר ומרגישים הרבה יותר נוח. חסרונות: הסיטואציה מחייבת מבני המשפחה המטפלים לשנות את אורח חייהם; לא תמיד יש בבית את כל הדרוש על מנת שלמטופל יהיה כמה שיותר נוח. למרות זאת, חשוב לדעת שבהחלט ניתן להקים חדר שיקום וסיעוד בבית, ולצייד אותו בכל הציוד הדרוש למטופל.
טיפול בבית אבות – יתרונות: השגחה רפואית 24/7; טיפול על ידי צוות מקצועי המנוסה בתחום ויודע לתת את הטיפול הדרוש; שהות עם אנשים נוספים הנמצאים באותו מצב, מה שלפעמים תורם למצב הנפשי. חסרונות: המעבר לבית אבות סיעודי עלול לגרום לטראומה אצל המטופל; היחס מהמטפלים שבמקום הוא לא אישי כמו היחס שקרובי משפחה יכולים לתת; למרות שיש במקום ציוד לטיפול באנשים סיעודיים, הרי שבדרך כלל מדובר בציוד בסיסי בלבד, שעלול לעתים להחמיר מצבים פיזיים או לפחות לא משפר אותם.    
לא נוכל להגיד כאן אילו אפשרות מבין השתיים עדיפה, משום שכל מקרה לגופו. במקרים בהם בני המשפחה לא יכולים לטפל או שהטיפול דורש מהם הקרבה מאוד גדולה שיכולות להיות לה השלכות מרחיקות לכת, עדיף לאשפז את המטופל בבית אבות מתאים. לעומת זאת, במקרים בהם יש בן משפחה או קרוב אחר שרוצה ומסוגל להעניק למטופל את כל מה שהוא צריך, עדיף להשאיר אותו במקום מוכר. בכל דרך שבה תבחרו, חשוב שתקראו על הקמת חדרי שיקום וסיעוד, על מנת ליצור ליקירכם סביבה התומכת גם במצבו הגופני וגם במצבו הנפשי.
הקמת חדרי שיקום וסיעוד – בבית או בבית האבות
חדרי שיקום וסיעוד הם חדרים המאובזרים בצורה המתאימה לשהותו של אדם הזקוק לעזרה סיעודית. הם יכולים להיות בבית והם יכולים להיות גם בחדר האשפוז בבית האבות. בבית – האבזור שלהם תלוי באנשים המטפלים באותו אדם. בבית האבות – בדרך כלל יעשו שימוש בציוד הבסיסי ביותר ולא ישקיעו בציוד איכותי שהוא בדרך כלל גם יותר יקר. לכן, זכותם (ואפילו חובתם) של קרוביו של המטופל, להביא אל בית האבות את הציוד החסר, שישפר בצורה משמעותית את איכות חייו של יקירם.
הציוד הדרוש
רשימת הציוד הדרוש לצורך הקמת חדרי שיקום וסיעוד שיספקו איכות חיים טובה למטופל כוללת את האביזרים הבאים:
·         מיטה סיעודית – מיטה מתכווננת עולה ויורדת, שתאפשר למטופל להיכנס ולצאת ממנה בצורה נוחה עם / בלי עזרה.
·         מנוף הרמה – למעבר נוח מהמיטה אל הכיסא ובחזרה.
·         מזרון למניעת פצעי לחץ – בשילוב כרית התומכת באזור הצוואר.
·         כיסוי למזרן – לשמירה על משטח שינה סטרילי ויבש.
·         מושב למניעת פצעי לחץ – לכיסא הגלגלים.
·         כיסא גלגלים – מותאם אישית למידות המטופל ולצרכיו.
·         מעלון מדרגות / מעלית – אם מדובר בבית בן יותר מקומה אחת.
·         הליכון – מותאם ליכולות המשתמש ולצרכיו.
·         מכשירי פיזיותרפיה – לחיזוק השרירים.
·         עמידון – להעמדת המטופל לצורכי חיזוק והזרמת הדם.
·         מכשירי אימון – לחיזוק הגוף.
·     אביזרי עזר לאמבטיה ולשירותים – כיסאות רחצה ושירותים, ידיות אחיזה, שטיחים מונעי החלקה ואביזרים נוספים למניעת נפילות והחלקה.
על מנת להבטיח שחדרי הסיעוד והשיקום אכן מותאמים לטיפול באדם סיעודי, חשוב לוודא שישנה ביקורת שוטפת של צוות רפואי המתמחה בסיעוד אחר מצבו של המטופל, ושביקורת זו כוללת גם ביצוע של כל הבדיקות הדרושות ומתן טיפולים מתאימים. כמו כן, חשוב שבחדר עצמו תשרור טמפרטורה נכונה ושיהיה מי שמטפל בחולה ומספק לו טיפולי פיזיותרפיה, הדרכה תזונתית וטיפולים אלטרנטיביים שיכולים לתרום לאיכות חיים טובה יותר.
רק עם מומחים בתחום
מכיוון שהקמת חדרי סיעוד ושיקום היא פרוצדורה מורכבת, חשוב להתייעץ עם מומחים בתחום ולתכנן את החדר בצורה מקצועית, המתחשבת במצבו של המטופל. חשוב לרכוש אביזרים איכותיים באחריות, על מנת שניתן יהיה לעשות בהם שימוש לאורך זמן ועל מנת שיהיה אל מי לפנות בכל מקרה של תקלה.
 
         
חזרה לרשימה
מאמרים נוספים מאמרים נוספים
משרד הבריאות משתתף בחלק מהמקרים במימון רכישה של מיטות סיעודיות. במאמר זה תמצאו תשובות לשאלות כגון מי זכאי לעזרה, מי לא רשאי לקבל תמיכה בקנייה זו, מהו שיעור ההשתתפות וכיצד מתבצע התהליך.
בעמוד זה תמצאו הסברים לגבי המרכיבים החשובים של שיקום בבית, המצבים שבהם מומלץ לבחור בדרך זו, הדגשים המרכזיים, הטיפולים שניתן לקבל גם בלי להגיע למרפאה וגם מידע לגבי שיקום בקהילה.
המלצות וטיפים להקמת חדרי סיעוד ושיקום שיכללו את כל הציוד הדרוש לחיים נוחים יותר – בבית או בבית האבות
כיצד ניתן לקבל את מימון ממשרד הבריאות עבור כרית ישיבה למניעת פצעי לחץ? המדריך המלא.

בטרם רכישת מוצר או תכשיר רפואי והתחלת השימוש בו, מומלץ להיוועץ במומחה שירותי בריאות מוסמך לגבי מטרות השימוש במוצר, אופן השימוש בו, תופעות הלוואי והאינטראקציה שלו עם תכשירים רפואיים אחרים. יש לעיין בעלון לצרכן לפני השימוש בתכשיר רפואי. המידע באתר העיקר הבריאות אינו משמש חוות דעת או הנחיה רפואית ואינו יכול לשמש תחליף להתייעצות עם רופא / פיזיותרפיסט / תזונאי / מרפא בעיסוק / רוקח ו/או מומחה מוסמך אחר.

כל אחד מספקי המוצרים באתר קובע את עלויות המשלוח בהתאם להחלטתו, ספק המוצרים רשאי לקיים מבצע באתר הכולל זיכוי וביטול דמי המשלוח. במידה וההזמנה כוללת מוצרים מספקים שונים ישלם המזמין דמי משלוח בגין כל הזמנה בנפרד בהתאם להחלטת הספקים השונים.
אין בשיחת הטלפון, לשם רכישת המוצר, משום ייעוץ מקצועי בתחום הנגישות. בכל מקרה של התלבטות לגבי מידת התאמת המוצר אנו ממליצים לקבל יעוץ מקצועי מיועץ נגישות מוסמך.

נבנה ע"י לוגייט טכנולוגיות