whatsapp
התזונה בשירות חולי מחלות הנשימה החסימתיות (COPD)
התזונה בשירות חולי מחלות הנשימה החסימתיות (COPD)

התזונה בשירות חולי מחלות הנשימה החסימתיות (COPD)

מחלות נשימה חסימתיות הן מחלות אשר המאפיין המשותף להן הוא הגבלה של זרימת האוויר לריאות וכתוצאה מכך – אי ספיקה ריאתית. אי ספיקה ריאתית משמעותה דליפה של אוויר דרך המסתם הריאתי, וכתוצאה מכך הפחתה של יעילות הזרמת הדם על ידי הלב. מצב כזה יכול לגרום לירידה משמעותית באיכות החיים ואם הוא לא מטופל כראוי ומתדרדר – גם לסכנת חיים. עוד על אופיין של מחלות נשימה חסימתיות ועל האופן שבו טיפול תזונתי יכול לסייע לטיפול בהן – תוכלו לקרוא במאמר שלפניכם.

מחלות נשימה חסימתיות – קווים לדמותן

כפי האמור לעיל, מחלות נשימה חסימתיות הן מחלות הגורמות לכך שזרימת האוויר לריאה מוגבלת. שתי המחלות העיקריות השייכות לקטגוריה זאת הן ברונכיטיס כרונית ונפחת (אמפיזמה) ריאתית.
  • ברונכיטיס כרונית–מחלה שהגדרתה היא שיעול כרוני המלווה בהפרשות ליחתיות הנמשך לפחות שלושה חודשים בשנה במשך שנתיים. הגורם העיקרי למחלה זו הוא עישון, אולם יש מקרים בהם היא נגרמת מסיבות אחרות, שלא תמיד ידועות.
  • נפחת ריאתית– מחלה הגורמת להרס של נאדיות הריאה וכתוצאה מכך לירידה ניכרת בשטח הפנים הריאתי. התוצאה היא פגיעה חמורה ביכולת שחלוף הגזים של הריאות, לירידה בדיפוזיית החמצן ולירידה משמעותית בריווי החמצן בדם. בדומה לברונכיטיס כרונית, הגורם העיקרי למחלה זו הוא עישון.
רוב האנשים הסובלים מאחת המחלות סובלים גם מהשנייה בעוצמה כזו או אחרת, שילוב אשר גורם לחולשה של דרכי הנשימה ולמצבים לא נעימים ואף מסכני חיים כמו היפו-ונטילציה (ירידה בקצב הנשימה או בעומקה), היפרקפניה (עלייה ברמת הפחמן הדו חמצני בגוף) והיפוקסיה (חוסר כללי של חמצן בגוף).

הטיפול במחלות נשימה חסימתיות

הטיפול ב- COPD הוא טיפול תרופתי, אולם חשוב מאוד לתמוך בו באמצעות תזונה מתאימה. החשיבות הרבה של תזונה נכונה במקרים האלה היא גדולה במיוחד, שכן כאשר המחלה חריפה במיוחד יש לחולים בה נטייה לפתח תת תזונה. הם מגיעים למצב כזה מכיוון שהמאמץ הנשימתי שלהם גוזל מהם הרבה מאוד אנרגיה, כך שהם זקוקים ליותר קלוריות מאנשים בריאים. כמו כן, מחקרים הוכיחו, כי דיאטה דלת פחמימות ועתירה בשומן מפחיתה את ייצור הפחמן הד-חמצני בגוף ומשפרת את תפקודי הריאות של חולי COPD. לאור כל זאת, כדאי מאוד שכל מי שסובל מאחת מהמחלות הללו או משילוב של שתיהן יחד יתייעץ עם רופא תזונתי ו/או עם דיאטנית רפואית, אשר יספקו לו דיאטה מתאימה שתוכל לשפר מאוד את מצבו הבריאותי.

מזונות מומלצים לחולים ב- COPD

כאמור, המזונות הרגילים המומלצים לחולים אלה הם מזונות עשירים בשומן ודלים בפחמימות, ואפשר להרכיב מהם תפריט מאוזן שיספק להם את החלק העיקרי של הקלוריות הנחוצות. בנוסף, חשוב מאוד להשלים את התזונה בעזרת מזון רפואי מתאים, כמובן רק בהתייעצות עם רופא ובהתאם להמלצתו.

המזון הרפואי המומלץ לסובלים ממחלות נשימה חסימתיות

המזון המשלים הייעודי המומלץ לחולים במחלות COPD הוא פולמוקאר (Pulmocare)– מזון משלים עתיר השומן ובקלוריות ודל מאוד בפחמימות. מזון זה תורם מאוד להפחתת ייצור הפחמן הדו חמצני בגוף וכך מסייע מאוד לחולים במחלות ריאה כרוניות ולסובלים מכשל נשימתי.

 למידע נוסף ולרכישת מזון רפואי – צרו קשר בטל' 072-2159090 או דרך האתר, ואנו נשמח לעזור ולעמוד לשירותכם.
 
    
חזרה לרשימה
מאמרים נוספים מאמרים נוספים
מה מאפיין את התזונה בגיל הזהב? מתי מתחילה לרדת מסת השריר שלנו ועד כמה התופעה חמורה? מהן ההשלכות של הירידה במסת השריר? מהי ההשלמה התזונתית האופטימלית לטיפול באובדן מסת שריר?
תוסף מגנזיום עשוי לסייע להסדרת קצב פעימות הלב ולווסת את לחץ הדם, להקהות ולשכך כאבים הנובעים מתעוקת לב, להביא לירידה בשיעור הכולסטרול הרע ( LDL) ולעלייה בשיעור הכולסטרול הטוב (HDL)), וכן למנוע את היווצרותם של קרישי דם.
תת משקל, בהגדרתו, הוא משקל נמוך מהנורמה באופן שעלול לפגוע בפעילות תקינה של מערכות הגוף ואף לסכן חיים. מהן הסיבות שיכולות להוביל לתת משקל, למה מדובר במצב כל כך מסוכן ומה מומלץ לעשות על מנת לעלות במשקל ולהתחזק? כל התשובות – במאמר שלפניכם
נלחמים בדיכאון ובפגיעה בתפקוד המיני מספר קבלו רעיונות שיכולים לסייע לכם במאבק בתופעה

בטרם רכישת מוצר או תכשיר רפואי והתחלת השימוש בו, מומלץ להיוועץ במומחה שירותי בריאות מוסמך לגבי מטרות השימוש במוצר, אופן השימוש בו, תופעות הלוואי והאינטראקציה שלו עם תכשירים רפואיים אחרים. יש לעיין בעלון לצרכן לפני השימוש בתכשיר רפואי. המידע באתר העיקר הבריאות אינו משמש חוות דעת או הנחיה רפואית ואינו יכול לשמש תחליף להתייעצות עם רופא / פיזיותרפיסט / תזונאי / מרפא בעיסוק / רוקח ו/או מומחה מוסמך אחר.

כל אחד מספקי המוצרים באתר קובע את עלויות המשלוח בהתאם להחלטתו, ספק המוצרים רשאי לקיים מבצע באתר הכולל זיכוי וביטול דמי המשלוח. במידה וההזמנה כוללת מוצרים מספקים שונים ישלם המזמין דמי משלוח בגין כל הזמנה בנפרד בהתאם להחלטת הספקים השונים.
אין בשיחת הטלפון, לשם רכישת המוצר, משום ייעוץ מקצועי בתחום הנגישות. בכל מקרה של התלבטות לגבי מידת התאמת המוצר אנו ממליצים לקבל יעוץ מקצועי מיועץ נגישות מוסמך.

נבנה ע"י לוגייט טכנולוגיות