whatsapp
תזונה לשיפור מצבם של חולים במחלת כליות כרונית
תזונה לשיפור מצבם של חולים במחלת כליות כרונית

תזונה לשיפור מצבם של חולים במחלת כליות כרונית  (Chronic Kidney Disease)

מחלת כליות כרונית היא שם כולל למספר תסמונות ומצבים של תפקוד לקוי של אחת הכליות או של שתיהן. חומרת המצבים יכולה לנוע מאובדן חלקי של תפקוד כלייתי ועד כדי אי ספיקה ממשי. כל אחד מהמצבים צריך להיות מטופל בצורה רפואית, בין אם באמצעות תרופות ובין אם בשילוב דיאליזה, אולם מחקרים מצאו כי גם שינוי תזונתי יכול לשפר את מצבם של החולים באופן מאוד משמעותי. כיצד תזונה נכונה יכולה לשפר את מצבם של החולים במחלת כליות כרונית ואילו מוצרי מזון כדאי להוסיף לתפריט היומי? כל התשובות לשאלות אלה ולשאלות נוספות – במאמר שלפניכם.                   

הקשר בין חוסר תזונתי למחלת כליה כרונית

ירידה בתפקוד כלייתי גורמת למצבים מסוימים כגון אגירת מים, אצירת תוצרי מטבוליזם ועוד, תהליכים אשר פוגעים אט-אט בתפקוד האיברים השונים בגוף. כשהמצב סטטי אפשר להתמודד איתו בעזרת טיפול תרופתי והשלמת חסרים תזונתיים במידת הצורך, אולם במקרים בהם המחלה ממשיכה להתדרדר והאדם מגיע למצב שבו הוא צריך השתלת כליה או דיאליזה, הרי שגם התפקוד המטבולי יורד, ובעקבות הצטברות הנוזלים – גם היכולת לאכול פוחתת. אם אדם אכן מגיע למצב כזה והוא נמשך זמן רב, הוא עלול להגיע למצב של תת תזונה, שיש לה השלכות שליליות רבות עד כדי סכנת חיים ממשית. לאור זאת, חשוב מאוד לדאוג שהתזונה של חולים במחלת כליות כרונית תהיה כמה שיותר עשירה ברכיבים התזונתיים היכולים לסייע להתמודדות עם המצב ובמקרים רבים גם לשפרו.

התזונה המומלצת לחולים במחלת כליות כרונית

לאנשים הסובלים ממחלת כליות כרונית ואינם זקוקים לטיפולי דיאליזה מומלץ לצרוך דיאטה דלה בחלבון ועשירה באלקטרוליטים. דיאטה כזאת יכולה לסייע בעיכוב התדרדרות המחלה עד למצב של אי ספיקת כליות, וכך גם לדחות את המועד שבו יהיה צורך בדיאליזה.
תזונה עשירה באלקטרוליטים ודלה בחלבון מפחיתה את הצטברותם של נוזלים, זרחן, נתרן, אשלגן ותוצרי תהליך המטבוליזם בדם, וכך משפרת מאוד את תפקוד המערכות בגוף ואת ההרגשה הכללית כאחד. בנוסף, תזונה כזאת תורמת לשמירה על מצב תזונה רצוי ככל שרק אפשר במצב הנתון.

התזונה המומלצת לחולים במחלות כליה המטופלים בדיאליזה

חולים במחלות כליה הזקוקים לטיפולי דיאליזה סובלים הרבה פעמים ממצב של תת תזונה. אם לדבר במספרים, הרי שעל פי מחקרים שנעשו בתחום אחד מכל חמישה אנשים המטופלים בדיאליזה סובל מתת תזונה בדרגה בינונית עד חמורה. בגלל החולשה הטבעית של הגוף במצב כזה וחוסר יכולתו להתמודד עם זיהומים ומחלות, הרי ששיעור התמותה בקרב חולים אלה הולך ועולה ככל שהמצב של תת התזונה מתמשך. לאור זאת, חשוב מאוד לטפל בחולים אלה גם מבחינה תזונתית, ולדאוג שהגוף שלהם יקבל כמה שיותר קלוריות וחומרים החיוניים להתמודדות עם המחלה עצמה, כמו גם לחיזוק מערכת החיסון.
  • נפרו LP– משקה רפואי בטעם וניל להשלמת התזונה בחולי כליה אשר אינם נזקקים לטיפולי דיאליזה. משקה זה הינו עשיר בקלוריות ובסיבים תזונתיים, אך דל באלקטרוליטים ובחלבון.

מוצרי מזון רפואי המומלצים לחולים במחלת כליות כרונית המטופלים בדיאליזה

היום יש מזון רפואי ייעודי המומלץ לחולים במחלות כליה כרוניות המקבלים טיפולי דיאליזה ואשר סובלים גם מסוכרת האופיינית מאוד למצב זה.
  • נפרוHP – משקה רפואי בטעם וניל, עשיר בקלוריות ובסיבים תזונתיים ומכיל הרכב פחמימות ייחודי התורם לאיזון מצב הסוכר בדם.

שני תוספי המזון הללו מומלצים מאוד במקרים של מחלת כליה כרונית ויכולים לשפר את מצבם ואת הרגשתם של החולים. כמובן, שהשימוש בתוספי המזון הרפואי צריך להיעשות אך ורק בהמלצת רופא ובתנאי שיש מעקב רפואי צמוד אחרי מצב החולה.
 
למידע נוסף ולרכישת מזון רפואי – צרו קשר בטל' 072-2159090 או דרך האתר, ואנו נשמח לעזור ולעמוד לשירותכם.
 
         
חזרה לרשימה
מאמרים נוספים מאמרים נוספים
הטיפול ב- COPD הוא טיפול תרופתי, אולם חשוב מאוד לתמוך בו באמצעות תזונה מתאימה. החשיבות הרבה של תזונה נכונה במקרים האלה היא גדולה במיוחד. עוד על אופיין של מחלות נשימה חסימתיות ועל האופן שבו טיפול תזונתי יכול לסייע לטיפול בהן – תוכלו לקרוא במאמר שלפניכם.
מהם יבלות? ממה יבלות יבלות נוצרת? כיצד מטפלים ביבלות...
תת משקל, בהגדרתו, הוא משקל נמוך מהנורמה באופן שעלול לפגוע בפעילות תקינה של מערכות הגוף ואף לסכן חיים. מהן הסיבות שיכולות להוביל לתת משקל, למה מדובר במצב כל כך מסוכן ומה מומלץ לעשות על מנת לעלות במשקל ולהתחזק? כל התשובות – במאמר שלפניכם

בטרם רכישת מוצר או תכשיר רפואי והתחלת השימוש בו, מומלץ להיוועץ במומחה שירותי בריאות מוסמך לגבי מטרות השימוש במוצר, אופן השימוש בו, תופעות הלוואי והאינטראקציה שלו עם תכשירים רפואיים אחרים. יש לעיין בעלון לצרכן לפני השימוש בתכשיר רפואי. המידע באתר העיקר הבריאות אינו משמש חוות דעת או הנחיה רפואית ואינו יכול לשמש תחליף להתייעצות עם רופא / פיזיותרפיסט / תזונאי / מרפא בעיסוק / רוקח ו/או מומחה מוסמך אחר.

כל אחד מספקי המוצרים באתר קובע את עלויות המשלוח בהתאם להחלטתו, ספק המוצרים רשאי לקיים מבצע באתר הכולל זיכוי וביטול דמי המשלוח. במידה וההזמנה כוללת מוצרים מספקים שונים ישלם המזמין דמי משלוח בגין כל הזמנה בנפרד בהתאם להחלטת הספקים השונים.
אין בשיחת הטלפון, לשם רכישת המוצר, משום ייעוץ מקצועי בתחום הנגישות. בכל מקרה של התלבטות לגבי מידת התאמת המוצר אנו ממליצים לקבל יעוץ מקצועי מיועץ נגישות מוסמך.

נבנה ע"י לוגייט טכנולוגיות