אחת המגמות המשמעותיות ביותר בכל הנוגע לטיפול באנשים שהפכו לסיעודיים - בין אם עקב מחלה ובין אם עקב גיל מבוגר - היא לאפשר להם להמשיך לחיות בבית שאליו הם רגילים. לחיים בבית ולא במוסד סיעודי יש יתרונות משמעותיים, הן רגשיים והן פרקטיים, אבל כדי לאפשר את ההמשכיות המבורכת נדרשות כמובן מספר התאמות, וביניהן התקנת מיטה מתאימה. מציאת האופציה הנכונה מבין מגוון האפשרויות של המיטות הסיעודיות מחייבת תשומת לב למספר פרמטרים, וכדי לעזור לכם לבחור נכון הכנו עבורכם מדריך בנושא.
אפשרויות הכוונון
קשישים וחולים נאלצים לשהות שעות רבות מדי יום במיטה. על-מנת לספק להם תנאים נוחים ככל האפשר, חשוב שהמיטה הסיעודית תהיה כזו שניתנת לכוונון. ככל שישנם יותר מצבים, כך יהיה קל יותר למצוא תנוחה אידיאלית, כזו שגם במשך שעות רבות של שכיבה לא תייצר חוסר נוחות, כאב או מצוקה אחרת.
בהקשר זה, כדאי להכיר את המושג "פאולר" -
מיטת פאולר היא מיטה שניתן לכוון בה גם את אזור הראש וגם את אזור הרגליים. באופן טבעי, זוהי האופציה בעלת יכולת ההתאמה הטובה ביותר לכל אדם, ומאפשרת גם תנוחה שבה הרגליים מורמות וגם תנוחה שבה הראש גבוה מהרגליים, הכל בהתאם להרגלים של האדם וכמובן להנחיות הרופאים המטפלים בו. על-מנת לוודא שהמודולריות מרבית, חשוב לבחון גם את זוויות ההטיה המקסימליות.
בטיחות
מיטה סיעודית חייבת להיות כמובן המקום הבטוח ביותר עבור אדם שמתקשה לבצע פעולות מסוימות בכוחות עצמו.
לצורך הבטחת היבט חשוב זה, יש צורך במעקות צד שניתן להרים ולהוריד אותם, בלמים איכותיים לגלגלי המיטה כדי שהנעילה שלה תהיה יציבה לגמרי, השלדה עצמה צריכה להיות חזקה ואמינה ועוד מרכיב הוא מנגנון נטרול השלט החשמלי למניעת הפעלת המיטה בטעות.
המזרן
אחת הסכנות המוחשיות בשכיבה ממושכת, גם כשמדובר על מיטה סיעודית מותאמת לצרכי האדם ולמנח הנכון עבורו, היא פצעי לחץ. כדי למנוע תופעה זו, המזרן חייב להיות איכותי גם הוא.
בחלק מהמקרים, המיטה מגיעה עם מזרן ובאחרים רכישת מזרון מתבצעת בנפרד. במקרים שבהם ישנה נטייה לפתח פצעי לחץ, או כשכבר הופיעו פצעים כאלה בעבר, חשוב במיוחד להעדיף
מזרון ויסקו אלסטי. בכל מקרה, יש חשיבות גם לעובי המזרון, כשבאופן טבעי המזרונים העבים יותר מבטיחים נוחות רבה יותר.
מיטה מכאנית או חשמלית?
החלטה נוספת שיש לקבל כשמחפשים מיטות סיעודיות היא לגבי מנגנון ההפעלה של המיטה: מיטות סיעודיות חשמליות מספקות כמובן נוחות מירבית, כשכל פעולה - העלאה של משענת הגב, הורדת החלק של הרגליים, כוונון גובה המיטה וכו' - מתבצעת בלחיצת כפתור פשוטה.
כשלאדם מטפל/ת צמוד/ה עם יכולת לתפעל את המנגנונים השונים של המיטה בעזרת מנואלה ידנית, ניתן לבחור גם דגמים שונים של מיטות סיעודיות מכניות, שמתאפיינים באמינות רבה. כשמדובר במיטה מכנית של חברה איכותית, התפעול יהיה נוח למדי כך שההבדל בין שתי האופציות מצטמצם. כשנבחרת מיטה חשמלית, חשוב לוודא שהיא שייכת למותג מוכר ובהתאם המנוע אמין ועמיד, וכמו כן מומלץ לבחון את רמת הרעש של המנוע כדי למנוע מהאדם הסיעודי עוגמת נפש עקב עודף דציבלים.
דגשים נוספים
כשהאדם הסיעודי זקוק למשענת יציבה שתעזור לו להתרומם, כדאי לבחור מיטה שמצוידת בטרפז תקומה. כדאי לקחת בחשבון שישנם מקרים שבהם טרפז התקומה אינו רלוונטי, אלא נדרש
מנוף הרמה לנכים.
כושר הנשיאה המקסימלי של המיטה עשוי להיות רלוונטי במקרים מסוימים, כשהאדם כבד משקל במיוחד. מידות המיטה הן תמיד פרמטר, כדי לוודא התאמה מוצלחת לחדר שבו היא תוצב, כך שיישאר גם מקום לשאר הפריטים בו. עוד כדאי לדעת שישנן גם מיטות סיעודיות זוגיות שמאפשרות לבני זוג להמשיך לישון ביחד באותה מיטה, גם אם אחד מהם אינו סיעודי.
טווח מחירים
מיטה מכנית - החל מ-2,900 ש"ח
מיטות סיעודיות חשמליות פאולר מלא - 5,000-12,000 ש"ח
מיטות לכבדי משקל - 12,000-14,000 ש"ח
מערכת זוגית - עד 20,000 ש"ח
כמו כן, ישנן גם מיטות יד 2 שמחירן באופן טבעי נמוך יותר.
איך תוכלו להיות בטוחים שבחרתם נכון?
הטיפול באדם סיעודי מחייב תעצומות נפש וגם קבלת החלטות מורכבות. כדי להבטיח לעצמכם שקט נפשי, וידיעה שבחרתם את המיטה האידיאלית, כדאי להיעזר במומחים בעלי יושרה מלאה - שימליצו לכם על הדגמים המתאימים ביותר על סמך המאפיינים הספציפיים של האדם הסיעודי שזקוק למיטה ולפי מסגרת התקציב הנתונה. נשמח לעזור!
למידע נוסף ולרכישת מיטה סיעודית – צרו קשר בטל' 072-2159090 או דרך האתר, ואנחנו נשמח לעזור ולעמוד לשירותכם.