whatsapp
מחלת ריאות רסטרקטיבית וחסימתית
מחלת ריאות רסטרקטיבית וחסימתית

מחלת ריאות רסטרקטיבית וחסימתית

לשני הסוגים האלו של מחלות הריאה ישנו סימפטום עיקרי משותף: קוצר נשימה. אף על פי שלמחלות מאפיינים שונים, ניתן להקל על שתיהן באמצעות טיפול במחולל חמצן. 
רופאים עשויים לסווג את מצבי הריאה כמחלת ריאות חסימתית או מחלת ריאות רסטרקטיביות (מגבילות). מחלות ריאה חסימתיות כוללות תנאים המקשים לנשוף את כל האוויר בריאות. לאנשים עם מחלת ריאות רסטרקטיבית יש קושי למלא את הריאות שלהם במלואן עם אוויר.
מחלת ריאות חסימתית ומחלת ריאות רסטרקטיבית חולקות את אותו הסימפטום המרכזי: קוצר נשימה בעת מאמץ. במקרים חמורים יותר, קוצר הנשימה יכול להופיע גם בעת מנוחה.

מהי מחלת ריאות חסימתית?

לאנשים הסובלים ממחלת ריאות חסימתית יש קוצר נשימה עקב הקושי לנשוף את כל האוויר מן הריאות. בגלל נזק לריאות או צמצום של דרכי הנשימה בתוך הריאות, האוויר הננשף יוצא לאט יותר מהרגיל. בסופה של נשיפה מלאה, כמות גבוהה באופן חריג של אוויר עדיין יכולה להישאר בתוך הריאות.
הגורמים הנפוצים ביותר למחלת ריאות חסימתית הם:
  • מחלת ריאות חסימתית כרונית (COPD), הכוללת אמפיזמה וברונכיטיס כרונית
  • אסטמה
  • ברונכיטקסיס
  • סיסטיק פיברוזיס
מחלת ריאה חסימתית מקשה על הנשימה, במיוחד במהלך פעילות מוגברת או מאמץ. ככל שקצב הנשימה עולה, יש פחות זמן לנשוף את האוויר החוצה לפני השאיפה הבאה.

מהי מחלת ריאות רסטרקטיבית?

אנשים הסובלים ממחלת ריאות רסטרקטיבית אינם יכולים למלא במלואן את הריאות שלהם באוויר. הריאות שלהם מוגבלות ואינן יכולות להתרחב במלואן.
מחלת ריאות רסטרקטיבית לרוב נובעת ממצב הגורם לקשיחות בריאות עצמן. במקרים אחרים, קשיחות של דופן החזה, שרירים חלשים, או עצבים פגומים עלולים לגרום להתרחבות מוגבלת של הריאות.
 
כמה מצבים שגורמים למחלת ריאות רסטרקטיבית הם:
  • מחלת ריאות אינטרסטיציאלית, כגון פיברוזיס ריאתי אידיופתי
  • סרקואידוזיס, מחלה אוטואימונית
  • השמנת יתר
  • עקמת
  • מחלות נוירוסקולריות, כגון ניוון שרירים או טרשת אמיוטרופית צידית (ALS)

התסמינים של מחלות ריאה רסטרקטיביות וחסימתיות

מחלות ריאה רסטרקטיביות וחסימתית גורמות לקוצר נשימה. בשלבים המוקדמים של מחלת ריאה חסימתית או רסטרקטיבית, קוצר הנשימה מתרחש רק בעת מאמץ. אם מחלת הריאה מתקדמת, קוצר הנשימה עלול להתרחש גם בעת פעילות מינימלית, או אפילו בעת מנוחה.
שיעול הוא סימפטום נפוץ במחלות ריאות חסימתית ורסטרקטיבית. בדרך כלל, השיעול יבש או בעל ליחה לבנה. אנשים עם ברונכיטיס כרוני, סוג של מחלת ריאות חסימתית, עשויים להשתעל עם כמויות גדולות יותר של ליחה בצבעים אחרים.
סימפטומים של דיכאון וחרדה נפוצים גם בקרב אנשים עם מחלת ריאות חסימתית ומחלות ריאה רסטרקטיבית. תסמינים אלה מתרחשים לעתים קרובות יותר כאשר מחלת ריאות גורמת להגבלות משמעותיות בפעילות ובאורח החיים.

טיפול במחלות ריאה באמצעות מחולל חמצן

הגוף שלך לא יכול לחיות בלי החמצן שאתה נושם מהאוויר, אבל אם אתה סובל ממחלת ריאות או מצבים רפואיים אחרים, אתה לא יכול לקבל מספיק חמצן. מצב זה יכול להוביל לקוצר נשימה ולגרום לבעיות עם הלב שלך, המוח, וחלקים אחרים בגופך. טיפול במחולל חמצן יכול לעזור. זוהי דרך להשיג חמצן נוסף שתוכל לנשום. הטיפול במחולל חמצן יכול לסייע למצבים רפואיים רבים, ביניהם מחלת ריאות רסטרקטיבית ומחלת COPD (מחלת ריאות חסימתית כרונית). לפרטים ולרכישה לחצו כאן.
כדי לקבוע את סוג הטיפול המתאים לך, יש להיוועץ עם הרופא שלך כדי להעריך כמה חמצן תצטרך לקבל לדקה. אנשים מסויימים עשויים להזדקק לטיפול בחמצן רק כאשר הם מבצעים פעילות גופנית או כאשר הם ישנים. אחרים עשויים להזדקק לחמצן במשך כל היום. הרופא שלך יוכל לבצע סקירה רפואית מקיפה וכך להמליץ על הגדרות השימוש המתאימות לך באופן אישי. 

איך עובד מחולל החמצן?

במחולל החמצן ישנם מסננים מיוחדים המסירים את החנקן מהאוויר, כך המטופל מקבל חמצן מטוהר לחלוטין הדחוס לצפיפות הנדרשת. באמצעות הממשק האלקטרוני שבמחולל החמצן, יכול המטופל להתאים את רמות ריכוז החמצן ואת הגדרות השחרור, אם בזרם רציף או קצוב. את החמצן שואף המטופל באמצעות מסכה מיוחדת או דרך צינורית אף.
מחוללי החמצן בימינו הינם קטנים יותר מאשר בעבר, ובכך הם קומפקטיים יותר ומאפשרים ניידות. בשל משקלם הנמוך, פעילותם השקטה ויכולתם לעבוד גם על סוללה, יכול המטופל לקחת את מחולל החמצן איתו ממקום למקום. הסוללה יכולה להספיק למשך שעות כאשר הגדרת זרימת החמצן נמוכה או בינונית. יכולות אלו מקנות למטופל חופש תנועה ועצמאות רבה יותר מאשר בעבר. לפרטים ולרכישה לחצו כאן.
 
מחלת ריאות רסטרקטיבית וחסימתית
 

איך מועיל מחולל החמצן לסובלים ממחלות ריאה?

חולים במחלת ריאות רסטרקטיבית או מחלת סי אי פי די, יכולים להשתמש במחולל החמצן באופן יומיומי. מחולל חמצן בעל יתרונות רבים בשיפור איכות חייהם של החולים: 
  • הארכת תוחלת החיים (בשימוש במשך 12 שעות ביום) 
  • שיפור משמעותי בהרגשת ובנראות המטופל
  • שיפור בסבילות הגופנית 
  • שיפור באיכות השינה 
  • שיפור במצב הרוח
  • שיפור ביכולות הקוגנטיביות
למידע נוסף ולרכישת מחולל חמצן – צרו קשר בטל' 072-2159090 או דרך האתר, ואנחנו נשמח לעזור ולעמוד לשירותכם.
 
           

כתבה: קרן מסילתי

         
חזרה לרשימה
מאמרים נוספים מאמרים נוספים
כמעט בכל בית בישראל תשמעו את הוויכוח מי נוחר יותר חזק הגבר או האישה והאמת שלמרות השנוא מצחיק בטרוף הפרעות שינה כתוצאה מנחירות זה נושא רציני ביותר.
מכשיר סיפאפ CPAP מיועד להקלת הסימפטומים של תסמונת דום נשימה בשינה, המאופיינת בחסימת נתיב האוויר במהלך השינה וגורמת לעצירת הנשימה
היוניזטור מייצר ביליוני יונים שליליים, אשר תוקפים את אלה החיוביים הנמצאים באוויר ומושכים אותו יחד איתם אל עבר המגנט המיוחד שבמכשיר עצמו. התוצאה – האוויר מתנקה במהירות גבוהה יחסית מ-99% ויותר של היונים השליליים, ואנחנו יכולים ליהנות מנשימה הרבה יותר קלה ובריאה, והפעם – של אוויר נקי
הריאות הן איבר הנשימה העיקרי שלנו, שתפקידו העיקרי הינו לשאוף את האוויר בכדי לקלוט חמצן ולפלוט פחמן דו חמצני. החמצן עובר אל מערכת הדם, ואילו התאים בגוף זקוקים לחמצן כדי להתפתח ולפעול כשורה.ישנן מספר מחלות ריאה, ובכתבה זו בחרנו להתמקד בשלוש מהן: אסתמה, COPD ויתר לחץ דם ריאתי עורקי.

בטרם רכישת מוצר או תכשיר רפואי והתחלת השימוש בו, מומלץ להיוועץ במומחה שירותי בריאות מוסמך לגבי מטרות השימוש במוצר, אופן השימוש בו, תופעות הלוואי והאינטראקציה שלו עם תכשירים רפואיים אחרים. יש לעיין בעלון לצרכן לפני השימוש בתכשיר רפואי. המידע באתר העיקר הבריאות אינו משמש חוות דעת או הנחיה רפואית ואינו יכול לשמש תחליף להתייעצות עם רופא / פיזיותרפיסט / תזונאי / מרפא בעיסוק / רוקח ו/או מומחה מוסמך אחר.

כל אחד מספקי המוצרים באתר קובע את עלויות המשלוח בהתאם להחלטתו, ספק המוצרים רשאי לקיים מבצע באתר הכולל זיכוי וביטול דמי המשלוח. במידה וההזמנה כוללת מוצרים מספקים שונים ישלם המזמין דמי משלוח בגין כל הזמנה בנפרד בהתאם להחלטת הספקים השונים.
אין בשיחת הטלפון, לשם רכישת המוצר, משום ייעוץ מקצועי בתחום הנגישות. בכל מקרה של התלבטות לגבי מידת התאמת המוצר אנו ממליצים לקבל יעוץ מקצועי מיועץ נגישות מוסמך.

נבנה ע"י לוגייט טכנולוגיות