whatsapp
החורף הגיע – איך ניתן להימנע ממחלות?
החורף הגיע – איך ניתן להימנע ממחלות?

החורף הגיע – איך ניתן להימנע ממחלות?

בחורף האחרון רוב תשומת הלב הציבורית הופנתה לקורונה ולדרכים להימנע מהידבקות בוירוס המסוכן, אבל כדאי לזכור שיש עוד מחלות חורף רבות. למעשה, גם שפעת "רגילה" עלולה להסתבך ולחייב אשפוז ויש למרבה הצער מקרים שמסתיימים אפילו במוות. איך אפשר לעבור את העונה הקרה בשלום ולא להידבק בכל הווירוסים והחיידקים שמרחפים באוויר בכל מקום? המידע בעמוד זה יעזור לכם ליצור את שכבת ההגנה הטובה ביותר האפשרית.

מסכות פנים

רוב הוירוסים שגורמים למחלות חורף נכנסים אלינו לגוף דרך מערכת הנשימה, כלומר אנחנו פשוט נושמים אותם. המסקנה המתבקשת: הקפדה על שימוש במסכות פנים, ובפרט בחללים סגורים, מצמצמת מאוד את סכנת ההידבקות - ולא "רק" בקורונה אלא גם בשלל מחלות חורף נוספות. שימו לב - אם המסכה מכסה רק את הפה ולא את האף, היעילות שלה פוחתת באופן דרמטי ולמעשה אתם לא באמת מוגנים.

תרסיסי אף ייעודיים

אם נגיפים שונים חודרים לגוף שלנו דרך מערכת הנשימה, כדאי ליצור מחסום אפקטיבי בנקודת הכניסה - האף. בנוסף למסכה, וגם במקומה שהרי אף אחד לא משתמש במסכה 24/7, כדאי להיעזר בתרסיסים ייעודיים למטרה זו. דוגמה טובה למוצר יעיל להפליא היא אנוביד (Enovid), תרסיס אנטי-ויראלי שפותח ע"י חברה קנדית שהוקמה ע"י ד"ר גילי רגב.
 

 
לפי מחקרים מדעיים, תרסיס אנוביד מחסל לא פחות מ-99.9% מהווירוסים שמגיעים אל דרכי הנשימה, כולל נגיף ה-Covid19, ועושה זאת בזמן קצר מאוד, 2 דקות. הפעולה היעילה מבוססת בין השאר על תחמוצת חנקן שמייצרת מחסום מכני וכימי באף. בדרך זו הוירוסים לא מצליחים להגיע אל הריאות ואל איברים פנימיים נוספים. מומלץ להשתמש בתרסיס אף זה לפני או אחרי שהות במקום שיש בו סיכון גבוה מהרגיל להידבק במחלת חורף - למשל אוטובוס, אולם קולנוע, ארוחה משפחתית רבת משתתפים וכו'.

לחזק את המערכת החיסונית

גם כשנעזרים באמצעים כמו מסכת פנים או תרסיס אנוביד, עדיין עלולים לחדור אל הגוף חיידקים או נגיפים. במקרה כזה נכנסת לפעולה המערכת החיסונית, ולכן מומלץ בחום לחזק אותה כך שהיא תוכל לגבור על כל וירוס או חיידק.
הבסיס לחיזוקה של המערכת החיסונית הוא תזונה נכונה. בפרט כדאי מאוד לאכול מאכלים עשירים בויטמין C - פלפלים, עגבניות, פירות הדר, ברוקולי ועוד. כמו כן\ אפשר להיעזר בתוספים מתאימים, ובפרט כאלה שכוללים אסטרגלוס או אכינצאה.

לשמור על חום גוף תקין

וירוסים וחיידקים לא אוהבים טמפרטורות גבוהות, וזו כמובן גם הסיבה לכך שחום הגוף שלנו עולה כשאנחנו חולים - על-מנת לחסל את הפולשים המזיקים. מומלץ להקדים תרופה למכה ולשמור על חום גוף תקין, בין השאר באמצעות מזונות מחממים.
מרקים הם באופן טבעי המחממים האולטימטיביים, כשבמיוחד מומלצים מרקים כתומים - משום שהם מכילים ירקות שורש כמו גזר, בטטה ודלעת שיש להם איכויות מחממות (ולכן כדאי לשלב אותם בתזונה גם לא רק במרק). ירקות נוספים שאכילתם בחורף תורמת לשמירה על הבריאות הם הקישוא והקולרבי, והתבלינים המומלצים הם ג'ינג'ר, קינמון וציפורן.

פעילות גופנית

אמנם החורף בישראל לא מתאפיין בקשיחות יוצאת דופן, בוודאי לא ביחס לחורף ברוב מדינות אירופה או בחלקים נרחבים מצפון אמריקה, אבל גם כך אנחנו נוטים להסתגר יותר בבתים ולהמעיט בפעילות גופנית. זוהי טעות משום שהפעלת הגוף משפרת את זרימת הדם ובכך תורמת לחיזוק המערכת החיסונית. המרצת מחזור הדם אפשרית גם בעזרת ג'ינג'ר, כורכום ושום (אבל זה לא תירוץ לוותר על ספורט עד לאביב…).

אוורור 

המשוואה פשוטה: בחדר לא מאוורר הווירוסים והחיידקים משגשגים. בחלל שיש בו זרימת אוויר טובה, סכנת ההידבקות קטנה יותר משמעותית. בהתאם, גם כשקר, כדאי בכל זאת לפתוח חלון - וללבוש עוד שכבת בגדים. כשאתם בבית אפשר גם להתכסות בשמיכה.

הקפדה על היגיינה

כשוירוס הקורונה הגיע לישראל, כולנו התחלנו לשטוף ידיים במים וסבון ואפילו הקפדנו לעשות זאת במשך קרוב לדקה, כפי שהמליצו לנו המומחים. עם הזמן דעכה המחויבות שלנו לכלל בסיסי זה של היגיינה נכונה - אבל כדאי לחזור ולאמץ אותו, ודאי כאשר יש היום פתרונות קלים ונוחים לתפעול שלא גוזלים זמן יקר כמו דיספנסר ללא מגע שמכיל ג'ל חיטוי וניקוי. פעולה פשוטה זו של ניקוי יסודי ואמיתי של הידיים מצריכה בסך הכל מעט תשומת לב ודקה אחת מהזמן שלנו, והתמורה משמעותית: הפחתה ממשית בסיכוי לחלות.

 
 
     
חזרה לרשימה
מאמרים נוספים מאמרים נוספים
פיברומיאלגיה, או בשמה העברי דאבת, הינה תסמונת שכיחה ביותר המתבטאת בכאב מפושט במערכת השרירים. מה התסמינים? מי נמצא בקבוצת הסיכון? אילו שינויים יש לקיים באורח החיים כדי לטפל בה? כל זאת ועוד בכתבה שלפניכם.
לפניכם 10 דרכים שיעזרו לכם להימנע ממיגרנה, או לתפקד בצורה מיטבית גם כשהיא כבר מתרחשת כולל מידע על עזרים להקלה על מיגרנה
תחושת כאב ואי נוחות בחלק האחורי של הגוף היא בהחלט לא נעימה, וככל שתקדימו את הטיפול בה, כן ייטב. השאלה היא: מה גורם לאי-נוחות? המשיכו לקרוא כדי ללמוד על טחורים לעומת פיסורה, וכן איך ניתן להתמודד עם הגורם שמסב לכם את התחושה הלא נעימה הזו.
דלקת מפרקים שגרונית הינה מצב כרוני בו מפרקים שונים הופכים לדלקתיים. הדלקת גורמת לחולים כאב, נוקשות, נפיחות ואפילו אובדן תפקוד. מה התסמינים למחלה? איך ניתן לטפל בה כדי למנוע את החמרתה ואף להקל על הכאב? כל זאת ועוד בכתבה שלפניכם.

בטרם רכישת מוצר או תכשיר רפואי והתחלת השימוש בו, מומלץ להיוועץ במומחה שירותי בריאות מוסמך לגבי מטרות השימוש במוצר, אופן השימוש בו, תופעות הלוואי והאינטראקציה שלו עם תכשירים רפואיים אחרים. יש לעיין בעלון לצרכן לפני השימוש בתכשיר רפואי. המידע באתר העיקר הבריאות אינו משמש חוות דעת או הנחיה רפואית ואינו יכול לשמש תחליף להתייעצות עם רופא / פיזיותרפיסט / תזונאי / מרפא בעיסוק / רוקח ו/או מומחה מוסמך אחר.

כל אחד מספקי המוצרים באתר קובע את עלויות המשלוח בהתאם להחלטתו, ספק המוצרים רשאי לקיים מבצע באתר הכולל זיכוי וביטול דמי המשלוח. במידה וההזמנה כוללת מוצרים מספקים שונים ישלם המזמין דמי משלוח בגין כל הזמנה בנפרד בהתאם להחלטת הספקים השונים.
אין בשיחת הטלפון, לשם רכישת המוצר, משום ייעוץ מקצועי בתחום הנגישות. בכל מקרה של התלבטות לגבי מידת התאמת המוצר אנו ממליצים לקבל יעוץ מקצועי מיועץ נגישות מוסמך.

נבנה ע"י לוגייט טכנולוגיות