whatsapp
חשיבות רמפה לנכים בבתי עסק ובמוסדות ציבוריים
חשיבות רמפה לנכים בבתי עסק ובמוסדות ציבוריים

חשיבות רמפה לנכים בבתי עסק ובמוסדות ציבוריים

בישראל כ-18% מהאוכלוסייה סובלים ממוגבלות כלשהי, בין אם כתוצאה ממחלה מולדת, בין אם כתוצאה מתאונה או מפציעה. מוגבלות זאת יכולה להתבטא בדרכים שונות, לרבות פגיעה בשמיעה, פגיעה בראייה, פגיעה בגפיים העליונות ופגיעה בגפיים התחתונות. אנשים הסובלים מפגיעה בגפיים התחתונות סובלים מפגיעה כזאת או אחרת בניידות, דבר שיכול היה להקשות עליהם מאוד את החיים – אם החוק והעזרים הייעודיים לאנשים עם מוגבלות לא היו קיימים.

מה אומר חוק הנגישות?

חוק הנגישות בישראל מתבסס על חוק חשוב אחר – חוק שוויון זכויות. חוק נגישות לנכים קובע, כי לכל אדם מגיעות אותן זכויות בדיוק, לרבות הזכות להגיע לכל מקום ולקבל כל שירות. על פי חוק נגישות לנכים, כל המבנים בישראל, לרבות מבני ציבור, מבני מגורים, מבנים בהם פועלים עסקים פרטיים ואחרים. חוק זה משמעו שכל מבנה, גם כזה הנמצא במעלה גרם מדרגות, צריך להיות נגיש עבור אנשים בעלי מוגבלויות בכלל ועבור אנשים היושבים בכיסא גלגלים בפרט. לטובת הנגשת המבנים צריכים בעליהם לנקוט בכמה וכמה צעדים:
  • חנייה לנכים – ליד כל מבנה ציבור המספק שירות יש לדוג לסמן מספר מתאים של חניות שתהיינה שמורות לנכים. זאת על מנת שאנשים הנעזרים בכיסא גלגלים או בקביים יוכלו להחנות את רכבם כמה שיותר קרוב למבנה ולהגיע אליו כמה שיותר מהר וכמה שיותר בקלות.
  • רמפה – במבנים הנמצאים במעלה גרם מדרגות צריכה להיות רמפה, המאפשרת גם לאנשים נכים להגיע אל הכניסה לאותו מבנה.
  • דלתות רחבות – בכל מבנה דלת הכניסה ודלתות הפנים צריכות להיות רחבות דיין על מנת לאפשר לאנשים היושבים בכיסא גלגלים לעבור דרכן.
  • דלפקי שירות מותאמים– גם אם יש חניה, רמפה ודלת רחבה במבנה, אבל דלפק השירות גבוה ואדם היושב בכיסא גלגלים לא יכול לשבת מול נותן השירות בצורה מכובדת ומכבדת – לא עזרו כל פעולות ההנגשה שננקטו. בכל מבנה ציבור המספק שירות חייבים להיות דלפקים נמוכים מספיק, על מנת שגם אנשים היושבים בכיסא גלגלים יוכלו לשבת מול נותן השירות – ממש כמו כל אדם אחר.
אמנם, החוק מחייב את מבני הממשלה, מבני הציבור ואפילו את המבנים בהם פועלים עסקים פרטיים להיות נגישים לנכים היושבים בכיסאות גלגלים, אולם יש עדיין מבנים ישנים שטרם הונגשו ואשר אינם ברי הגעה עבור אותם אנשים. חשוב לדעת, כי היום יש הרבה מאוד אפשרויות לבצע את ההנגשה הראויה והמחויבת על פי חוק, אולם עד שהדבר יקרה בכל המבנים – גם בעלי המוגבלויות עצמם יכולים לדאוג לעצמם לאביזרי נגישות. כך למשל, יש היום שלושה סוגי רמפות שניתן לרכוש עבור היושב בכיסא גלגלים, ולסייע לו מאוד בשיפור איכות החיים:
  • רמפה קבועה – רמפה המתאימה להתקנה בביתו של הנכה. רמפה זאת מיוצרת מעץ, מבטון או ממתכת, וניתן להתקינה ליד הדלת של בית פרטי או של בניין מגורים, בירידה לגינה ואפילו בתוך הבית – אם מדובר בבית דו מפלסי. כמובן שההתקנה צריכה להיעשות בתיאום עם ועדת התכנון והבנייה המקומית ורק לאחר קבלת אישור מתאים.
  • רמפה מתקפלת – רמפה העשויה ממתכת (בדרך כלל אלומיניום), והיתרון הגדול שלה הוא שהיא ניתנת לקיפול. רמפה זו מיועדת בעיקר להצבה על המדרגות המובילות אל הבית וממנו או על תא המטען של רכב שמתאים להסעת נכים מבחינת גודלו אך אינו מצויד ברמפה משלו. כאשר מציבים את הרמפה על גרם מדרגות או תא מטען – חלקה העליון ננעל ומבטיח שהרמפה לא תחליק ושניתן יהיה להוריד בבטחה את האדם הישוב בכיסא הגלגלים.
  • רמפה ניידת – רמפה ניידת היא רמפה המתקפלת לצורת מזוודה. מדובר ברמפה קלה במיוחד הניתנת לניוד קל, ולכן ניתן לקחת אותה ממקום למקום ולאפשר לאדם המשתמש בה נגישות מלאה. רמפות אלה מתאימות להצבה על גרמי מדרגות, על תאי מטען של רכבים ועוד, ומשפרות בצורה משמעותית את איכות החיים של הנכים.

העיקר הבריאות מייבאת ומשווקת מגוון רמפות באורכים שונים.
רוצה לבצע חישוב אחוז שיפוע ואורך רמפה נדרש? לחץ כאן - מחשבון אורך רמפה

חוק הנגישות והמציאות בפועל 

אם לסכם, הרי שבישראל אכן קיים רצון לסייע למוגבלים בכלל ולמוגבלים בניידות בפרט. לשם כך חוקקו חוקים כמו חוק שוויון הזכויות וחוק ההנגשה, המחייבים להפוך כל מקום ואתר לנגיש גם עבור אנשים המתקשים בניידות ואשר יושבים בכיסאות גלגלים. למרות זאת, בפועל לא כל המקומות מונגשים בינתיים, ויש לא מעט מצבים בהם אנשים בכיסאות גלגלים ניצבים חסרי אונים מול גרם מדרגות או כל מכשול אחר אשר אינם מאפשרים להם להגיע אל מחוז חפצם ולהיות, כפי שמנסח במילים אחרות החוק – כמו כולם. אמנם, כל הזמן נעשות פעולות לטובת הנגשת מבנים ואתרים לנכים, אולם עד אשר אלה יושלמו, מומלץ לרכוש עבור כל אדם היושב בכיסא גלגלים עזרים אשר ישפרו באופן משמעותי את איכות חייו. רמפות ניידות הן פתרון מושלם עבור אנשים אלה, שכן ניתן לנייד אותן ממקום למקום בקלות רבה ולהציבן כמעט בכל מקום לטובת הנגשה מלאה.
 
כמובן שחשוב מאוד לבחור רמפה ניידת המתאימה למשקל אותו היא צריכה לשאת ואשר מידותיה מתאימות למידות כיסא הגלגלים ולמידות גרמי המדרגות עליהן היא צריכה לחפות, אולם היום כמעט לכל צורך ומקרה – יש פתרונות.
 

העיקר הבריאות לשירותכם

 
העיקר הבריאות משווקת רמפות לנכים מתוצרת החברות המובילות בעולם. כל הרמפות מיוצרות תחת בקרה קפדנית ועומדות בכל דרישות תקני האיכות והבטיחות כאחד. ברשותנו רמפות ניידות, רמפות קבועות לרכב ורמפות נוספות, אשר מאפשרות ליושבים בכיסאות גלגלים להגיע מכל מקום לכל מקום ולהיות כמו כולם – בדיוק כפי ששואף חוק הנגישות לנכים.
 
לקבלת מידע נוסף וייעוץ לבחירת רמפה ניידת לנכים – צרו עמנו קשר טלפוני או דרך האתר ואנחנו נשמח לעמוד לשירותכם.  
חזרה לרשימה
מאמרים נוספים מאמרים נוספים
לפניכם מדריך המרכז את הסדרי הנגישות הנדרשים בבריכות שחייה עבור בעלי מוגבלויות
מתי משתתף משרד הבריאות ברכישת מכשירי שיקום וניידות ומהי רשימת מכשירי ניידות על פי נוהל משרד הבריאות?
מכון 'צומת' פיתח במיוחד עבור העיקר הבריאות מעלון עם מנגנון פיקוד שבת המאפשר שימוש במעלון גם בשבתות ובחגים.
"המדרגות הפכו למכשול משמעותי בחיי" מספרת רינה. "שיחה אתכם העיקר הבריאות הייתה האור בקצה המנהרה".

בטרם רכישת מוצר או תכשיר רפואי והתחלת השימוש בו, מומלץ להיוועץ במומחה שירותי בריאות מוסמך לגבי מטרות השימוש במוצר, אופן השימוש בו, תופעות הלוואי והאינטראקציה שלו עם תכשירים רפואיים אחרים. יש לעיין בעלון לצרכן לפני השימוש בתכשיר רפואי. המידע באתר העיקר הבריאות אינו משמש חוות דעת או הנחיה רפואית ואינו יכול לשמש תחליף להתייעצות עם רופא / פיזיותרפיסט / תזונאי / מרפא בעיסוק / רוקח ו/או מומחה מוסמך אחר.

כל אחד מספקי המוצרים באתר קובע את עלויות המשלוח בהתאם להחלטתו, ספק המוצרים רשאי לקיים מבצע באתר הכולל זיכוי וביטול דמי המשלוח. במידה וההזמנה כוללת מוצרים מספקים שונים ישלם המזמין דמי משלוח בגין כל הזמנה בנפרד בהתאם להחלטת הספקים השונים.
אין בשיחת הטלפון, לשם רכישת המוצר, משום ייעוץ מקצועי בתחום הנגישות. בכל מקרה של התלבטות לגבי מידת התאמת המוצר אנו ממליצים לקבל יעוץ מקצועי מיועץ נגישות מוסמך.

נבנה ע"י לוגייט טכנולוגיות