whatsapp
איך לבחור כסא גלגלים? - המדריך המלא
 איך לבחור כסא גלגלים? - המדריך המלא

איך לבחור כסא גלגלים? - המדריך המלא

כסא גלגלים הוא כלי עזר יעיל להפליא, ובמידה רבה הכרחי, הן עבור קשישים שלא מסוגלים להתהלך בכוחות עצמם, הן עבור חולים במחלות ניווניות והן עבור מי שזקוק לפתרון זמני עקב שבר ברגל או פגיעה אחרת. על-מנת להפיק את מלוא התועלת האפשרית מכסא הגלגלים, חשוב לבחור אותו בצורה נכונה, כך שההתאמה שלו למשתמש תהיה אופטימלית.
 
בבואכם לבחור כסא גלגלים עליכם לשאול את עצמכם מספר שאלות אשר יפורטו בהמשך.

הסוגים השונים של כסאות גלגלים

החלוקה הבסיסית של כסאות הגלגלים היא ל-3 סוגים:
1. כסא גלגלים בהנעה עצמית - קטגוריה זו כוללת גם כסאות גלגלים ממונעים וגם כסאות בהנעה ידנית, שמצד אחד מחייבים כוח פיזי בזרועות, אבל מצד שני יכולת התמרון שלהם טובה יותר. בכל מקרה, פתרונות אלה מתאימים לקשישים ולבעלי מוגבלויות פיזיות עצמאיים יחסית.
                
2. כסא גלגלים שמחייב מלווה - קטגוריה שמיועדת למי שאין לו יכולת (פיזית או קוגניטיבית) לשנע את כסא הגלגלים בכוחות עצמו. בדרך כלל, כסאות אלה ניתנים לקיפול ולהכנסה אל תא מטען של רכב רגיל.

3. קלנועיות - מעין גרסה משוכללת של כסא גלגלים עם מנוע. ההבדלים הם טווח נסיעה גדול הרבה יותר, מהירות מירבית גבוהה יותר, בחלק מהמקרים ניתן להסיע עוד אדם ובאופן כללי השימוש הוא לנסיעות ארוכות מחוץ לבית. לצפייה במגוון הקלנועיות שלנו לחצו כאן.

הבחירה הראשונה, מבין הקטגוריות הנ"ל, היא בהתאם למידת העצמאות של האדם שזקוק לכסא הגלגלים ולאופי השימוש הצפוי. כך למשל מי שרוצה לבקר קרובי משפחה או חברים שגרים במרחק של מספר קילומטרים זקוק לקלנועית, ואילו להתניידות בתוך הבית או בתוך דיור מוגן ויציאות לטיולים קצרים בסביבה כדאי לבחור כסא גלגלים בהנעה עצמית.
 
עליכם לענות על השאלות הבאות:
  • האם המשתמש מניע את כסא הגלגלים באופן עצמאי?
  • האם המשתמש מסוגל להניע את כסא הגלגלים בשתי ידיו?
  • האם ייעזר באופן קבוע במלווה שיניע את כסא הגלגלים?
  • האם המלווה יניע את כסא הגלגלים אך זקוק לעזרה ממונעת?
  • האם המשתמש יכוון את כסא הגלגלים בעצמו, אך זקוק לכסא גלגלים ממונע?

התאמה לאדם

אדם שזקוק לכסא גלגלים - בין אם באופן קבוע ובין אם באופן זמני - יושב עליו שעות רבות מדי יום, כך שהתאמה מדויקת למידות הגוף היא חובה. ההתאמה צריכה להיות גם ברוחב, גם בגובה (כולל התייחסות ספציפית לאורך הרגליים כך שהישיבה תהיה נוחה ולאורך הידיים אם מדובר על כסא גלגלים בהנעה ידנית) וגם מבחינת המשקל. 
 
  • כמה שעות בממוצע יושב המשתמש בכסא הגלגלים במהלך היום?
  • האם הוא עלול לסבול מפצעי לחץ?
  • האם המשתמש זקוק לכריות מיוחדות למניעת פצעי לחץ? לתמיכה בראש ברגליים או בגב? 
  • האם יש צורך בריקליינר או טילט? שינוי זוית בין חלקי הכסא גלגלים, או זוית הטיה לכסא הגלגלים כולו?

בחירת מידות כסא הגלגלים:
  • מהו משקל המשתמש?
  • מה גובהו?
  • מהו מבנה גופו? (רחב/ צר)
  • מה אורך רגליו?
  • מה אורך ידיו? (במידה והמשתמש מוביל את כיסא הגלגלים באופן עצמאי)

התאמה לבית

עוד פרמטר חשוב הוא ההתאמה למקום שבו חי האדם שזקוק לעזרה בהתניידות.
בפרט, יש לוודא שרוחב הכסא מתאים למעבר בתוך הבית, כלומר שהוא קטן מהמפתח של הדלתות השונות. בחלק מהמקרים אין ברירה אלא לבצע התאמות שונות בחללי המגורים כך שהם יאפשרו חופש תנועה מלא לאדם, ובפרט כשמדובר בצורך בלתי הפיך בכסא גלגלים. במקרים אחרים, ההמלצה היא להצטייד בפתרונות מתקדמים דוגמת מעלון לכסא גלגלים, וכשזה המצב כדאי לבחור דגם שמתחבר היטב למעלון.
 
  • האם כסא הגלגלים ישמש לניידות בתוך הבית / במוסד / בנסיעה על מדרכות / על דשא / לספורט או לנסיעות?
  • נגישות לבית המשתמש: האם יש רמפה בכניסה, מדרגות או מעלית – אם כן, כמה?
  • מה רוחב המעברים (רוחב משקופי הדלתות / רוחב הפרוזדורים) במקום בו יהיה שימוש בכסא?
  • האם כיסא הגלגלים מתקפל וניתן להכניסו לרכב?
  • האם צריך לעיתים קרובות לקפל את הכסא גלגלים?
       

משקל קל או יציבות מירבית

נתון רלוונטי נוסף הוא המשקל של כל דגם. מצד אחד, השאיפה היא שכסאות הגלגלים יהיו קלי משקל, ובפרט אם הם לא כוללים מנוע. גם כשהאדם מתנייד בכוחות הזרועות שלו וגם כשיש מלווה, ככל שהמשקל נמוך יותר כך נדרש פחות כוח פיזי. מצד שני, כסאות קלים עלולים להיות פחות יציבים. הבחירה היא בהתאם ליכולת הפיזית, כלומר עד כמה ישנה מסוגלות להוליך גם כסא כבד יחסית, למרחקים שאותם מתכננים לעבור ולמקומות שבהם צפוי להיעשות שימוש בכסא (אם למשל ישנן מדרכות משובשות, הכסא צריך להיות עמיד במיוחד).

מסגרת תקציב $$

המגוון הרחב של האפשרויות, בכל קטגוריה ועבור כל צורך - כולל צרכים ספציפיים מאוד כמו למשל כסא גלגלים מטפס מדרגות או קלנועית מתקפלת - מאפשר לכל מי שזקוק לעזרה למצוא פתרונות בטווח מחירים שגם הוא רחב מאוד. כמו בכל החלטה בחיים, גם בבחירת כסא גלגלים יש משקל לשיקול הכלכלי, אבל ההמלצה היא להתייחס ליחס העלות תועלת ולא רק לעלות - במיוחד לנוכח ההשפעה העצומה של המוצר על איכות החיים.

תוספות אפשריות לכסא גלגלים

אחרי שבוחרים את האופציה המתאימה ביותר מבין כל הדגמים של כסאות גלגלים, מומלץ לבחון תוספות אפשריות כדי להבטיח שגרת חיים נעימה ככל האפשר ומקסימום ניידות. 
בין התוספות הנפוצות:
  • מושב מרופד - בעיקר במקרים שבהם האדם אמור לשבת שעות רבות מאוד מדי יום על כסא הגלגלים.
  • תיק גב לכסא - למי שמרבה להסתובב עם כסא הגלגלים ורוצה לקחת איתו בנוחות את כל הפריטים הדרושים לו לאורך היום.
  • אמצעי בטיחות - התקן מונע התהפכות (מתאים במיוחד לקטועי גפיים בזכות הפיזור הנכון של מרכז הכובד על פני כל שטח הכסא), חגורות למניעת החלקה מהכסא, ועוד.
  • רמפה ניידת לכסאות גלגלים - מתקן קל משקל ועמיד להפליא (בזכות השימוש באלומיניום) שהופך כל כניסה לכל מבנה לנגישה לחלוטין. הרמפה מגיעה במגוון רחב של אורכים, מתקפלת בקלות ובכל מקרה נוח לאחסן אותה (גם בבית, גם בעסק וגם במכונית).  
      

למידע נוסף ולרכישת כסא גלגלים– צרו קשר בטל' 072-2159090 או דרך האתר, ואנחנו נשמח לעזור ולעמוד לשירותכם


                             
חזרה לרשימה
מאמרים נוספים מאמרים נוספים
ההבדלים בין כיסאות גלגלים ידניים וכיסאות גלגלים חשמליים, סקירת כל היתרונות והחסרונות של השניים - חלק שני.
יש היום הרבה מאוד אביזרים המשתייכים לקטגוריה של מוצרי תמיכה לכיסאות גלגלים, ואשר הופכים את החיים להרבה יותר קלים. במאמר זה נביא סקירה של חלק מהמוצרים שיכולים לעזור ולשפר בצורה משמעותית את איכות החיים של נכים
כיסאות גלגלים קלים הם כיסאות גלגלים שעשויים בדרך כלל מאלומיניום, אותה מתכת חזקה-אבל-קלה שעושה את ההבדל בינם לבין כיסאות גלגלים אחרים.
בעת בחירת כיסא גלגלים אתם וודאי נמצאים בדילמה, גם בשל ריבוי הסוגים והדגמים המוצעים בשוק, וגם בגלל שלכל כסא תפקוד שונה המתאים לצרכים שונים. התאמה נכונה של כיסא גלגלים, בצורה מקצועית, תשפיע באופן משמעותי על יכולת הניידות של המשתמש ולכן חשוב מאוד לבחור את כיסא הגלגלים המתאים. קראו את המדריך המלא שלנו בנושא >>

בטרם רכישת מוצר או תכשיר רפואי והתחלת השימוש בו, מומלץ להיוועץ במומחה שירותי בריאות מוסמך לגבי מטרות השימוש במוצר, אופן השימוש בו, תופעות הלוואי והאינטראקציה שלו עם תכשירים רפואיים אחרים. יש לעיין בעלון לצרכן לפני השימוש בתכשיר רפואי. המידע באתר העיקר הבריאות אינו משמש חוות דעת או הנחיה רפואית ואינו יכול לשמש תחליף להתייעצות עם רופא / פיזיותרפיסט / תזונאי / מרפא בעיסוק / רוקח ו/או מומחה מוסמך אחר.

כל אחד מספקי המוצרים באתר קובע את עלויות המשלוח בהתאם להחלטתו, ספק המוצרים רשאי לקיים מבצע באתר הכולל זיכוי וביטול דמי המשלוח. במידה וההזמנה כוללת מוצרים מספקים שונים ישלם המזמין דמי משלוח בגין כל הזמנה בנפרד בהתאם להחלטת הספקים השונים.
אין בשיחת הטלפון, לשם רכישת המוצר, משום ייעוץ מקצועי בתחום הנגישות. בכל מקרה של התלבטות לגבי מידת התאמת המוצר אנו ממליצים לקבל יעוץ מקצועי מיועץ נגישות מוסמך.

נבנה ע"י לוגייט טכנולוגיות