whatsapp
טיפים להנגשת הבית לבעלי מוגבלויות
טיפים להנגשת הבית לבעלי מוגבלויות

טיפים להנגשת הבית לבעלי מוגבלויות

נגישות אופטימלית בבית תפקידה להיות כשער לחופש עבור בעלי מוגבלויות: לקויי ראייה, לקויי שמיעה, בעלי מוגבלות שכלית, בעלי מוגבלות גופנית, קשישים, חולים ועוד. כדי להגשים מטרה זו יש לבצע הסדרי נגישות שיאפשרו את עצמאותם במעונם הפרטי. במאמר זה נתרכז בהנגשת תנאי המגורים לבעלי מוגבלויות.

1.      נגישות חוץ בבית משותף

בהתאם לחוק המקרקעין תשכ"ט 1969, אם מתקיימים תנאים מסוימים אדם עם מוגבלויות רשאי לבצע התאמות. על מנת שאדם עם מוגבלות יבצע התאמה צריכים להתקיים התנאים הבאים: אישור רופא שביצוע התאמה דרוש לאדם עם מוגבלות לצורך נגישותו הבטוחה והעצמאית לרכוש המשותף. אין מניעה מהדיירים האחרים  להשתמש בכך שימוש סביר. ההתאמה תעשה בדרך שתצמצם ככל האפשר את הפגיעה בבעלי הדירות האחרים ובחזות הבניין. ביצוע ההתאמה יעשה על חשבון בעל הדירה. יש צורך בהסכמת רוב בעלי הדירות בבניין העומד על סך 51%. במקביל יש לפנות גם לרשות המקומית לקבל היתר. חשוב לציין כי היום במרבית הבתים המשותפים/הבניינים כל התנאים הנ"ל עומדים בתקן, לאור המודעות ההולכת וגדלה לנושא ההנגשה.
רמפה - מטרתה להקנות מעבר לכסא גלגלים, עגלת תינוקות, קלנועית ועוד. הרמפה הופכת את הכניסה לנגישה. יש להתקין את הרמפה בהתאם למשקל אשר עליה לשאת ולזווית השיפוע . השיפוע התקני הוא 8% אך לרוב שיפוע זה יקשה על בעלי המוגבלויות ולכן עדיף להשתדל כמה שיותר להוריד את השיפוע ל 5%.
בשוק ישנו מגוון רחב של סוגי רמפות עם טווח מחירים רחב, בין השאר בהתאם למגוון החומרים מהן הרמפות עשויות כגון: עץ, אלומיניום, בטון, אבן משתלבת ועוד.
חשוב להתאים את הרמפה לפי הצרכים, ולקחת בחשבון האם הצורך ברמפה הוא קבוע או זמני. חברות רבות אף משכירות את הרמפה לשימוש זמני.
דלתות – דלת רוחב נגישה צריכה להיות לפחות 90 ס"מ. כיום ישנם פתרונות רבים לפתיחת  הדלתות – מנעולים חשמליים, שלט רחוק, אפליקציות ועוד.
דלתות הבניין ייפתחו כלפי חוץ, הן יהיו רחבות ככל האפשר וללא מדרגה, במידה ויש קודן – הוא יותאם לגובה הנכון עם לחצן פעמון לעזרה.
בתוך הבית עצמו ניתן לתכנן דלתות אשר נפתחות על ידי חיישנים. במידה ואין אפשרות לכך, יש להתחשב באלמנטים רבים – גובה וידית. האם הדלת נפתחת בכוח ולאיזה כיוון נפתחת הדלת. ניתן להתקין גם דלתות הזזה מיוחדות המאפשרות פתיחת דלת ללא שימוש בכוח. כאשר מדובר על דלת ממ"ד, ניתן להרחיב אותה ע"י ניסור קירות הבטון בחדר ובניית משקוף חדש.

2.      התאמת מקלחת ושירותים לנכים

יש להתאים את חדר המקלחת והשירותים לפי סוג המוגבלות. דלת חדר שירותים צריכה להיפתח כלפי חוץ, כאשר יש צורך בכסא גלגלים למקלחת, הרוחב המינימלי הוא 90 ס"מ וניתן להתקין דלת הזזה במקומה. במידה ויש אמבטיה רגילה ויש אפשרות להחליפה במקלחון, מומלץ לעשות זאת. גודלו המינימלי של המקלחון יהיה מטר ו-20 ס"מ.
 
יש להבין האם ניתן להשתמש בכיסא ישיבה קבוע, האם יש שימוש במקלחת בכסא הגלגלים, או האם ניתן לעמוד. בכל מקרה – חשוב להתקין מאחזים לידיים ולהציב מונעי החלקה, יש להתאים את הברזים והמדפים לגובה הרצוי ועל הכיור להיות נגיש מבחינת הגובה ומותאם לכסא.
מומלץ להתקין ברז עם ידיות מנוף אשר מתקינים אותם מצד ימין ושמאל לברז. התאמת האסלה וסביבתה לאדם בכיסא גלגלים, מתאפשרת פעמים רבות באמצעות עגלות מיוחדות "המתלבשות" מעל האסלה הקיימת. האסלות צריכות להיות ממוקמות כ- 70 סנטימטרים מהקיר, וכדאי להשתמש גם בכסא רחצה לנכים. יש לתת את הדעת על החשיבות שבמיקום ידיות אחיזה לצידי האסלה.
 
כמו כן בהתאם לצורך – כדאי לחשוב על התקנת צינור שטיפה (בידה) לצד האסלה. אם בכל זאת הוחלט על התקנת אמבטיה או שימוש באמבטיה קיימת, ניתן להתקין אמבטיה שבה ניתן לשבת על מדרגה. הכיסא מאפשר להתקלח בישיבה למקלחת שלמה בישיבה. כמו כן, ניתן למצוא אמבטית שכיבה עם דלת, אמבטיה נפתחת ואמבטיית ישיבה עם דלת. ברצפת חדר האמבטיה חשוב לוודא שאין בה מדרגות או שיפועים חדים וכן מומלץ להתקין אריחים מחוספסים בכדי למנוע החלקה.
 
 

3.      הנגשת מטבח לנכים

הנגשת מטבח לאדם נכה או לקשיש בעל יכולת תפקוד מוגבלת, תאפשר לו להפיק את המירב מיכולות הבישול, הניקיון והאכילה, ולצמצם עד כמה שניתן את התלות באחרים. בין היתר יש להנגיש את המטבח ע"י רוחב דלת לכסא גלגלים תקין.
בהנגשת המטבח ישנה חשיבות רבה לנוחות, במיוחד עם כסא גלגלים, בכל הנוגע למעברים רחבים ומשטחים נמוכים. יש להתאים את המטבח בהתאמה אישית לבעל המוגבלות. כיום ישנן אפשרויות רבות לשיפוץ מטבחים מותאמים. להלן דגשים שיש לשים לב אליהם:
 
חשוב לבנות את ארונות המטבח בגובה נמוך מהסטנדרט. הגובה המקובל (לא כולל השיש) עומד על 75 ס"מ. לכן, יש לבנות מטבחים נמוכים אשר לא יעלו על גובה של 60 ס"מ.
לרוב, לא יהיה צורך בארונות מטבח עליונים. כיום ניתן להשתמש במתקנים חכמים אשר יורדים ועולים בעצמם בהתאם לצורך. עדיף להשתמש במגירות פנאומטיות שמאוד קל לפתוח ולסגור אותן ויש גישה נוחה לפנים המגירה.
 
בארונות ניתן להתקין יחידות מדפים וסלסלות נשלפות. יש לשים דגש על רוחב הכניסות והמעברים שכסא הגלגלים יוכל לעבור בהם.
כאשר אנו מדברים על ריהוט פינת האוכל, חשוב לבחון האם יושבים לאכול עם כסא הגלגלים, ואז יש להתאים את גובה השולחן לכסא שיוכל לשבת בגובה הרצוי. בד"כ – 65 ס"מ גובה. אם מדובר על אדם שמוגבל בניידות כדאי להקפיד על ריהוט עם מאחזי יד בגובה.
מומלץ להמעיט בדלתות, שכן מדפים פנימיים הם בחלקם הגדול בלתי-נגישים לאדם בכיסא גלגלים. האופציה הפרקטית יותר היא מגירות עמוקות ורחבות, הניתנות לפתיחה מלאה. מומלץ להקפיד שמשטח העבודה יהיה בגובה אחיד, ולהתקין את הכיור והכיריים בהתקנה שטוחה. גובה אחיד מאפשר גרירה של כלים כבדים על המשטח, במקום הרמתם.
 
 

4.      הנגשת מדרגות הבית לנכים

בדומה לאתגר מדרגות הכניסה לבניין או עליה נוחה מהחניה העומד בפני בעלי המוגבלויות, גם בתים הכוללים מדרגות פנימיות יפריעו להתאיידות תקינה של נכים ובעלי מוגבלויות. הפתרון הנפוץ כיום הוא מעלון מדרגות ולו יש מספר סוגים שונים:
 
מעלון משטח, ללא כסא המסוגל לשאת משקל רב, כלומר ניתן לעלות באמצעותו גם עם כסא גלגלים. מעלון משטח אנכי, מעלון משטח למדרגות ועוד.
 
מעלון כיסא, המותקן על גרם המדרגות, מאפשר למשתמש בו לעלות ולרדת במדרגות בישיבה. יתרון המעלון למקרים בהם קיימות מדרגות פנימיות בבית ויש צורך בשימוש בכסא גלגלים, או לחילופין במקרים בהם ישנן מדרגות צרות או קטנות שאינן מאפשרות מעבר של כסא הגלגלים. כסא המעלון נע באמצעות מסילה לצדו של גרם המדרגות.
ישנם סוגים רבים של מטפסי מדרגות, ישנם כאלו המופעלים על ידי שלט רחוק ומטפסים המופעלים על ידי אדם נוסף. ניתן למצוא היום בשוק מדרגונים אשר מופעלים על ידי מצברים נטענים אשר משמשים גיבוי בעת הפסקת חשמל. היום אף ניתן לרכוש מכשירים ניידים, אשר ניתן להיעזר בהם בכל מקום ולא רק בבית.
 
מכשירים אלו מותאמים לפי משקל הגוף, כאשר הם מסוגלים לשאת משקל של עד 180 קילוגרם ותנועתם גמישה. ניתן לאחסן מספר סוגים של מטפסים ניידים בתא המטען שברכב, חשוב לציין כי התקנים בישראל מאוד מחמירים בכל נושא התקנת המדרגונים ולכן יש להתקין זאת רק על ידי אדם מוסמך.
 

5.      פתרונות שינה לחולים סיעודיים

       אדם סיעודי נאלץ לשהות במיטה זמן רב, לכן יש להקפיד על מיטה איכותית שמתאימה לצורכי המטופל. מיטה רגילה אינה מתאימה עבור אדם סיעודי, וגרוע מכך, היא עשויה להחמיר את מצבו. לכן חשוב לבחור מיטה סיעודית המתאימה הן מבחינת הבטיחות והן מבחינת הנוחות.
בראש ובראשונה, יש לבחור מיטה מתכווננת, המאפשרת התאמה נכונה ונוחה של משענת המיטה ומסעד הרגליים. הכוונון מקל לא רק על האדם הסיעודי ומקנה לו נוחות מירבית, אלא גם על המטפל בכך שהוא מאפשר לו לשנות את תנוחתו של המטופל לפי הצורך. כך, יוכל המטפל לבצע מספר רב של פעולות, כמו תרגילי פיזיותרפיה, בדיקות דם, מתן תרופות ועוד.
יתרון נוסף של האפשרות לכוונון המיטה, הוא באפשרות לבצע תרגילי פיזיותרפיה גם באמצעות שינוי מנח הרגליים וזווית הגב. כך ניתן למנוע ניוון שרירים והיווצרות פצעי לחץ, או להקל במידה וכבר נגרמו כאלה.
מבחינת בטיחותית, מעקה ייעודי למיטה מונע נפילות, והוא חלק בלתי נפרד מהמיטה. ניתן להוסיף מעקה בטיחות גם בדגמי המיטות בהם לא קיימים מעקים. המיטות הסיעודיות הן קלות, ולכן ניתן לנייד אותן בעת הצורך. כמו כן, מיטות סיעודיות זוגיות ניתנות לכוונון בנפרד, על מנת לאפשר לבני זוג לישון יחד ללא הפרעה. עבור שומרי שבת, ישנן מיטות המתכווננות עם גיבוי ידני.
חשוב לוודא שהמיטה הנרכשת כוללת אחריות, על מנת שיהיה לכם מענה במקרה של תקלה, ושלא מדובר בעוד מיטת בית חולים רגילה.

6.      נגישות בבית פרטי

ישנה חשיבות גדולה בהתאמת הבית לצרכים של בעל המוגבלות על מנת להקל, עד כמה שניתן, על ההתמודדות היומיומית. לכן יש לדאוג שפנים וחוץ הבית ידידותיים, נגישים, ומאפשרים לאדם בכיסא גלגלים לשמור על עצמאות, נוחות ובטיחות.
כאשר מנגישים את הבית הפרטי לאדם בעל מוגבלות, רצוי להתחיל בסקר מקיף ומעמיק, כדי לבדוק את המצב הקיים בבית הפרטי. הסקר יבחן את כלל ההיבטים בביתכם:
מהחוץ - הגישה לחנייה, שביל החצר, מפתן ורוחב דלת הכניסה. כמו כן את הפנים - המעברים והמסדרונות, גרמי המדרגות, הסלון וחדרי השינה. הבדיקה כוללת אף את הריהוט והמתקנים הביתיים כמו ארונות המטבח, המקרר, שטחי אחסון, המקלחת, השירותים, אמצעי הפעלה ומתגים, תאורה ועוד.
לאחר השלמת הסקר מתחיל תהליך ההנגשה. חשוב לעבוד עם אנשי מקצוע מהתחום, היודעים לשלב את הפתרונות והאמצעים הנדרשים עבור מציאת פתרון מלא המתאים באופן אישי לצורכי האדם בעל המוגבלות.
אנשי המקצוע יתכננו את הפתרונות הנדרשים, יתאימו את הריהוט והאביזרים הקיימים, יסייעו ברכישת חדשים, ידאגו למכשור ורישיונות במידת הצורך, כדי לאפשר תנועה מירבית בכל איזורי הבית, תוך שמירה על טעמכם והעדפותיכם.
בתהליך זה יינתן דגש להתאמת הגישה מהחוץ אל הפנים, יצירת מעברים ופתחים מותאמים.
בסופו של דבר, המטרה העיקרית של תהליך זה היא להפוך את ביתכם למקום שנעים לכם לשהות בו, שמקל על חייכם בצורה ניכרת תוך שמירה על בטיחות ונוחות.


סקר צרכים פתרונות נגישות בבית - לחץ כאן

 
 

7.      פתרונות ישיבה לחולים סיעודיים

ישיבה נוחה חשובה לא רק להרגשה הפיזית, אלא מהותית גם לשמירה על זרימה תקינה של הדם בכל איזורי הגוף, אפילו לאחר שעות ישיבה מרובות. כורסאות המותאמות לאנשים סיעודיים או אלו המתקשים בניידות עצמאית, יכולות לסייע רבות ולהקל על איכות חייהם משמעותית. בדומה למיטה הסיעודית, גם כורסאות סיעודיות מאפשרות כוונון מנח הרגליים ומשענת הגב למספר מצבים, תוך תמיכה מירבית באדם בעל המוגבלות.הכורסא מתכווננת בקלות באמצעות שליטה ידנית, ומקנה למשתמש תחושת ביטחון ועצמאות. כורסא כזו בעלת טילט אוטומטי של 3- עד 28+ מעלות.

        יכולת זו מסייעת לאדם הסיעודי לשנות תנוחה במהלך היום, ובכך למנוע פצעי לחץ וניוון השרירים. כמו כן, היא מאפשרת לנוע מישיבה לשכיבה וההפך. הכרית הייחודית שבכורסא תורמת אף היא למניעת פצעי לחץ.
הכורסא הסיעודית מתכווננת עד למצב עמידה, ובכך מסייעת למשתמש להתרומם מהכורסא באופן עצמאי, ולכן היא נקראת גם כורסת קימה.
משקל כורסא זו הוא כ 30 ק"ג, ובהיותה ניידת היא נוחה לשימוש פנים או חוץ, ולמגוון הצרכים של האדם בעל המוגבלות. היא יכולה לשמש ככורסת טלויזיה, כורסת טיפולים, ובזכות האפשרות לכוונן אותה עד למצב שכיבה, היא אף יכולה לשמש ככורסת מנוחה.
חשוב לבחור כורסא סיעודית נוחה, איכותית ובעלת אחריות, שמתכווננת למגוון מצבי ישיבה ושכיבה. כמו כן, מומלץ לבדוק את הפרטים הטכניים של הכורסא, כמו משקל נשיאה מירבי.

8.      התאמת דלתות ומסדרונות לבעלי מוגבלויות


אחד הדברים האלמנטריים והחשובים ביותר לנגישות עבור בעלי מוגבלויות על כסאות גלגלים הוא רוחב הדלתות בבית יהיו מותאמות לכסא הגלגלים שלהם. המשמעות של הנגשת הסביבה הביתית לצורכיהם של אנשים בעלי מוגבלויות המתניידים על כיסא גלגלים, הינה כדי להקל ולהתגבר על המכשולים שעומדים בפניהם. מעברים פתוחים המאפשרים כניסה ויציאה חלקה בין דלתות ומסדרונות, הכרחיים ליצירת חלל שנעים לחיות בו.

רוב המלצות הבנייה מבוססות על צרכיהם של המתניידים בכיסאות גלגלים, עם זאת, חשוב לוודא שהדלתות נפתחות ברוחב המתאים למעבר חלק ובטוח. מומלץ לבדוק כל מקרה לגופו, אך ניתן לחשב באופן כללי את רוחב הדלת הנדרש. רוחב כיסא הגלגלים הסנדרטי הוא 80 ס"מ, ובדרך כלל הוא מונע ידנית באמצעות אחיזה בחישוק גלגלי הכיסא. לכן יש להוסיף לחישוב הרוחב גם את אצבעות הידיים. אם כן, רוחב דלתות הפנים צריך להיות לפחות 85 ס"מ, וההמלצה לרוחב דלת הכניסה היא 110 ס"מ.
מפתן דלת הכניסה צריך להיות מעוגל ועליו להתרומם לגובה שאינו עולה על 20 מ"מ מעל מפלס הרצפה. מפתן גבוה יותר עלול להקשות לא רק על המתניידים בכיסאות גלגלים, אלא גם על אלו המשתמשים בהליכונים ומקלות הליכה.
כל המסדרונות והמעברים בבית צריכים להתאים למגוון כיסאות הגלגלים בגדלים השונים, כדי להבטיח מעבר ללא קשיים לאדם בעל המוגבלות. לפיכך, הרוחב המינימלי לכל מסדרון צריך להיות לפחות 110 ס"מ. כמו כן, אם מבנה המסדרון מאלץ את השתמש בכיסא הגלגלים לפנות בצורה חדה, ייתכן כי רוחב המסדרון יצטרך להיות גדול יותר.

9.      אחסון בגדים לבעלי מוגבלויות

        כל פעולה יומיומית עשויה להיות קשה עבור אנשים עם מוגבלויות, כמו פתיחת ארון הבגדים ושליפת פריטים מתוכו. מספר שינויים פשוטים בארון הבגדים יכולים להקל משמעותית ולשמור על עצמאותם של אלו היושבים על כיסא גלגלים.
לפני הכל כדאי לבדוק האם ארון הבגדים שלכם נפתח בקלות? הידיות על הדלתות יכולות לשמש כמעט את כולם אם הן יכולות להיפתח בקלות באמצעות אגרוף קמוץ. בצעו את מבחן האגרוף הקמוץ לפני שתרכשו ארון כדי להבטיח פתיחה קלה. אך אל דאגה, אם כבר יש לכם ארון אך הידיות לא עוברות את המבחן, ניתן להחליף ידיות עגולות בידיות מנוף שניתנות לפתיחה בקלות עם ארגוף קמוץ.
כחלק משמירה על העצמאות, כדאי שהבגדים יהיו בהישג יד לאדם בעל מוגבלות. לפיכך, מומלץ להתקין בר נמוך בארון הבגדים, בגובה שמאפשר לאדם היושב בכיסא הגלגלים להגיע בקלות לפריטים הרצויים. אפשר אף לשקול התקנת בר אוטומטי המנמיך את הבגדים לרמת ישיבה ומעלה אותם בחזרה. בנוסף, יש לוודא שהבגדים ניתנים לשליפה באמצעות משיכה קלה בלבד ובמאמץ מינימלי. כך גם מגירות הארון לאחסון אביזרים ופריטים נוספים כמו גרביים. כדאי להשתמש במגירות פלסטיק או רשת שאינן כבדות וניתנות לשליפה בקלות.
אם הבחירות וההחלטות מקשות עליכם, ניתן לפנות לייעוץ בחנות כלי הבית הקרובה לביתכם. כדאי לזכור שכל ארון בגדים שכבר יש ברשותכם יכול להתאים לצרכים בעזרת מספר התאמות פשוטות.

10. תאורה ביתית לנכים

        גישה נוחה וללא מאמץ למתגי התאורה בבית, היא הכרחית לשמירה על הנוחות והבטיחות של אדם בעל מוגבלות. כדאי לוודא שמתגי התאורה נמוכים דיים לאדם בכיסא גלגלים, או לילד הנמצא איתכם בבית. לפיכך, מומלץ להנמיך את המתגים לגובה 81.3 ס"מ מהרצפה.
מעבר לגובה המתגים, חשוב לוודא שאדם בכיסא גלגלים יוכל לראות לאן מועדות פניו ושתאורה מלאה תהיה זמינה לו גם בשעות החשיכה. אחת הדרכים להקל על כך היא תאורה אוטומטית, הפועלת על ידי חיישני תנועה ומדליקה תאורה ללא מאמץ בעוצמה מלאה להתניידות בטוחה.
 
תנועה בחשיכה מסוכנת מאוד ועשויה לגרום לנפילות, לפיכך תאורה אוטומטית מפחיתה משמעותית את הסיכוי לנפילות. התאורה האוטומטית מתאימה במיוחד לאיזורים בהם יש תנועה במהלך הלילה, כמו חדר השינה וחדר השירותים, כמו כן גם בכניסה לבית במידה וחוזרים בשעות החשיכה.
תאורה כזו זמינה בחנויות לשיפוץ הבית, וניתן להתקין אותה בקלות עם כלים פשוטים ללא צורך בחיווט או חיבור לחשמל.
 
כמו כן, תאורה המופעלת באמצעות קול יכולה להקל אף היא על ההתניידות בבית. בנוסף, ישנן מערכות בקרה המאפשרות הפעלת אורות לסירוגין בכל הבית, באמצעות יחידת שליטה מרחוק. חשבו כמה זה נוח כאשר אתם חוזרים הביתה בחשיכה, וביתכם כבר מואר.
כל אלו ניתנים לרכישה בחנויות תאורה, או במידה וניתן לרכוש מערכת אבטחה ביתית, כדאי לבדוק אם החברה מספקת גם תאורה תואמת.

לסיכום, בעלי מוגבלויות נתקלים מידי יום במכשולים רבים, גם בביתם הפרטי שאינם מאפשרים להם פעילות תקינה ורגילה, שיכלה להתאפשר אילו הייתה באפשרותם הנגישות הנכונה. קיומה של נגישות הינה הדרך להתגבר על מכשולים ומחסומים אלה.

לקבלת מידע נוסף אודות נגישות ואודות מוצרים להנגשת הבית
צרו עמנו קשר טלפוני 072-2159090 או דרך האתר. נשמח לעמוד לשירותכם.



כתבה: קרן מסילתי
                     
חזרה לרשימה
מאמרים נוספים מאמרים נוספים
לפניכם מספר פתרונות למדרגות איתם תוכלו להפוך את המדרגות לבטוחות עבור קשישים
כאן תוכלו לקרוא את כל המידע על התהליך הנדרש מרגע ההתעניינות ועד לרגע התקנת מעלון חוץ
שאלה נפוצה במיוחד בקרב אנשים שמתעניינים בקניית מעלון מדרגות היא: "האם הוא בטוח?" - במאמר זה תקבלו את כל התשובות.
במאמר זה נציג את היתרונות הבולטים של מעלון חיצוני, התכונות הייחודיות שלו, והסיבות לכך שהוא הפתרון האידיאלי לבית שלך.

בטרם רכישת מוצר או תכשיר רפואי והתחלת השימוש בו, מומלץ להיוועץ במומחה שירותי בריאות מוסמך לגבי מטרות השימוש במוצר, אופן השימוש בו, תופעות הלוואי והאינטראקציה שלו עם תכשירים רפואיים אחרים. יש לעיין בעלון לצרכן לפני השימוש בתכשיר רפואי. המידע באתר העיקר הבריאות אינו משמש חוות דעת או הנחיה רפואית ואינו יכול לשמש תחליף להתייעצות עם רופא / פיזיותרפיסט / תזונאי / מרפא בעיסוק / רוקח ו/או מומחה מוסמך אחר.

כל אחד מספקי המוצרים באתר קובע את עלויות המשלוח בהתאם להחלטתו, ספק המוצרים רשאי לקיים מבצע באתר הכולל זיכוי וביטול דמי המשלוח. במידה וההזמנה כוללת מוצרים מספקים שונים ישלם המזמין דמי משלוח בגין כל הזמנה בנפרד בהתאם להחלטת הספקים השונים.
אין בשיחת הטלפון, לשם רכישת המוצר, משום ייעוץ מקצועי בתחום הנגישות. בכל מקרה של התלבטות לגבי מידת התאמת המוצר אנו ממליצים לקבל יעוץ מקצועי מיועץ נגישות מוסמך.

נבנה ע"י לוגייט טכנולוגיות